En el camp de les multes els ciclistes guanyen els cotxes

En el camp de les multes els ciclistes guanyen els cotxes El carril bici de Guild Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

Cada vegada hi ha més persones que es desplacen amb bicicleta i això ha fet que la Garda hagi augmentat la vigilància sobre aquest col·lectiu, que té alguns vicis molt estesos, com passar el semàfor en vermell. Així doncs, no és estrany que les xifres de la policia per a la regió de Dublin revelin que les multes per aquest tipus d'infracció s'hagin més doblat del 2016 al 2017 amb 276 i 571 ciclistes multats, respectivament.

També es va doblar el nombre de multes dels que pedalaven eixelebradament, passant de 77 a 150, i es va disparar el nombre d'infractors que circulaven alegrement per carrers d'ús exclusiu per a vianants, de 32 a 300.

Per contra, les multes imposades a cotxes aparcats en un carril bici, que és una de les infraccions que més molesten als ciclistes amb relació als automobilistes, van disminuir durant el mateix període, passant dels 205 fins als 165, probablement a causa de les campanyes de conscienciació dutes a terme per associacions de ciclistes.

Segons Paul Corcoran, president de la Dublin Cycling Campaign, l'augment de ciclistes multats és degut a un major nombre de policia patrullant els carrers, sobretot des que el nombre d'agents del cos va tornar a augmentar després que durant els anys de crisi es prohibís la contractació de nous membres.

Font: Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt