A College Green hi podria haver platja i pista de gel

A College Green hi podria haver platja i pista de gel El College Green del futur / Foto: Dublin City Council

Ja fa mesos que la zona de College Green (Dublin 2) és notícia dia sí i dia també pels greus problemes de trànsit que hi ha en hora punta, sobretot després de l'entrada en servei del Luas Cross City. Malgrat que no hi poden passar vehicles privats de set del matí a set del vespre i que s'han desviat gairebé trenta línies d'autobús, College Green continua sent un coll d'ampolla insostenible.

De tota manera, la imatge negativa del lloc podria canviar en el futur si tira endavant el projecte de construir una gran plaça cívica al davant de l'imponent edifici del Bank of Ireland (a l'esquerra de la foto), allà on comença Dame Street, per la qual cosa, l'única circulació possible seria la del tramvia i la dels autobusos per davant del Trinity College, és a dir, en direcció nord-sud però no en direcció est-oest.

Com que aquesta darrera opció, la de tallar la connexió de trànsit entre College Green i Dame Street, tindria un gran impacte, el projecte té molts detractors, sobretot entre els comerciants que temen perdre clientela i els taxistes que haurien de fer molta volta. És per això que el cas s'ha portat a An Bord Pleanála, l'ens públic de planificació urbanística, on totes les parts interessades, en un sentit o altre, hi podran dir la seva durant cinc dies.

Entre els defensors del projecte hi ha l'arquitecte Paul Kehoe, que ha explicat que, a banda de l'espai social que sempre representa una plaça sense cotxes, el lloc es podria adaptar temporalment a tot tipus d'esdeveniments, com una platja urbana a l'estiu, una pista de gel a l'hivern, una sala de cinema a la fresca o un mercat d'artesans.

Per la seva banda, Ali Grehan, l'arquitecte municipal, ha afirmat que Dublin necessita un lloc on la gent pugui aplegar-se i que la plaça seria una manera de contrarestar l'expansió cap a l'est, a la zona dels Docklands, que la ciutat ha patit durant els darrers anys, a banda de recuperar College Green com a lloc de reunió, una funció que va tenir durant molts segles després que així ho iniciessin els vikings.

Font: Herald

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt