El Gran Dublin patirà restriccions d'aigua a les nits

El Gran Dublin patirà restriccions d'aigua a les nits Una aixeta rajant / Foto: Liffey

El fred que va fer durant l'episodi nival de la setmana passada, quan van xocar les precipitacions de la tempesta Emma amb l'aire fred de la Bèstia de l'Est, ha tingut un gran impacte a la distribució d'aigua a la zona de Dublin i rodalia. En aquest sentit, el fred va rebentar algunes canonades, ocasionant fuites, i a més, molta gent va deixar rajar les aixetes per por que l'aigua es congelés. Resultat de tot això: augment d'un 10% del volum d'aigua, o 60 milions de litres, sortida dels dipòsits tot deixant les reserves sota mínims.

Així doncs, Irish Water, l'empresa pública que gestiona la distribució de l'aigua a la República, ha anunciat que no té cap més opció que implementar restriccions al Gran Dublin durant dotze hores al dia, des de les set del vespre fins a les set del matí, sense que de moment es pugui determinar quant de temps duraran, tant pot ser que sigui per a uns dies com per a uns mesos.

Jerry Grant, cap d'Irish Water, ha explicat que l'afectació anirà per zones, en algunes només es notarà una mica i en d'altres la pressió serà molt més baixa que d'habitud; de tota manera, en un principi no es preveu que es talli totalment el subministrament, per bé que si el problema s'agreuja, es podria haver de tallar l'aigua unes hores, això si, es faria rotativament a les diferents parts de la zona afectada, que té una població d'1,2 milions de persones i que inclou els comtats de Dublin, Kildare, Meath i el nord de Wicklow. En aquest cas es donaria un preavís de 48 hores.

I si a Dublin pateixen restriccions d'aigua, hi ha llocs on no n'hi ha ni gota. Es tracta de les zones més afectades per la neu com Wexford, on encara hi ha unes 17.500 persones sense aigua, Tipperary (12.250), Cork i Limerick (ambdues amb 2.000). També hi ha unes 48.000 persones amb subministrament restringit, sobretot a Longford (27.000), Leitrim (16.500), Galway (14.000), Cork (13.000) i Meath (12.000).

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt