Reobertura dels banys de Clontarf la setmana vinent

Reobertura dels banys de Clontarf la setmana vinent Il·lustració amb els nous banys de Clontarf / Foto: thebaths.ie

La setmana vinent i vint-i-dos anys després del seu tancament, el barri de Clontarf (Dublin 3) tornarà a tenir els seus banys amb la reobertura d'un complex d'esbarjo aquàtic que estarà situat exactament al mateix lloc dels que hi havia hagut des del 1886 fins al 1996; l'antiga estructura abandonada havia estat víctima del pas del temps i dels embats de la natura, que l'havien deteriorat de manera ben visible.

Els nous banys comptaran amb una piscina a l'aire lliure plena d'aigua de la badia de Dublin que s'anirà renovant de tant en tant, un restaurant amb capacitat per a 160 persones, una terrassa coberta per a 90 i un pub. És precisament l'obtenció de la llicència de pub el que n'ha retardat la inauguració però finalment, un jutjat n'hi ha atorgat una, això sí, pagant 60.000 euros, que és el que ha costat comprar la llicència del Browns Bar de Naas Road (Dublin 12) i és que, amb la legislació actual a la mà, només es pot obtenir una llicència si prèviament se n'ha extingit una altra. Així doncs, el pub dels banys podrà servir begudes alcohòliques els set dies de la setmana.

Els nous banys donaran feina a trenta-tres persones i s'hi espera una gran afluència de clients, atès que l'estació del DART queda ben a la vora. De fet, l'obertura dels Clontarf Seawater Baths podria reviure la cultura del bany a Dublin, que només s'ha conservat a la piscina natural Forty Foot de Sandycove (sud de Dublin) però que havia estat molt estesa ara fa més de cents anys, fins i tot amb rivalitat entre clubs; en el cas concret de Clontarf la rivalitat més forta era amb Blackrock, uns banys situats a l'altra banda de la badia i que van acabar igual, abandonats i posteriorment enderrocats.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt