L'ús de les Dublin Bikes cau per primera vegada

L'ús de les Dublin Bikes cau per primera vegada Una estació de Dublin Bikes / Foto: Liffey

Les xifres dels diferents sistemes de bicing repartits per la República revelen una disminució en el seu ús, a excepció de Galway. De tota manera, aquest mètode de transport continua essent molt popular, sobretot a Dublin, on va implementar-se l'any 2009, primer al centre i posteriorment i de manera esglaonada cap a altres zones, seguint les dues ribes del Liffey i després més enllà; des de llavors s'han fet gairebé 22 milions de trajectes.

Pel que fa a les xifres referents a la capital i facilitades per l'ajuntament, l'any passat el nombre de trajectes va disminuir un 6% respecte al 2016, quedant just per sobre de la barrera dels 4,1 milions. També va disminuir un 1,5% el nombre d'usuaris, un fet que podria indicar que s'ha arribat al sostre de gent disposada a anar amb bicicleta pels carrers de Dublin.

El que no va disminuir va ser el preu de l'abonament anual, ans al contrari, va passar dels 20 als 25 euros, tot i que aquest és, majoritàriament, l'únic cost que han de pagar els usuaris. En aquest sentit, segons les dades de l'ajuntament, el 96% dels trajectes es fan de manera gratuïta en no superar la mitja hora. La durada mitjana és de 15 minuts.

A la resta del territori la situació és força semblant, amb disminució de trajectes a Cork (-4%) i Limerick (-2%) però amb un augment desproporcionat del 73% a Galway, una xifra que s'explica per l'augment d'estacions i pel fet que només hi ha 195 bicicletes; així doncs, no es fan gaires viatges, 65 de mitjana diària, però un augment moderat en xifres absolutes representa un augment més gran en xifres relatives. Pel que fa a l'ús mitjà de cada bicicleta, a Cork és de 2,3 trajectes al dia, a Galway de 0,3 i a Limerick de 0,4.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt