College Green, massa poc espai per a tants usuaris

College Green, massa poc espai per a tants usuaris El Luas Cross City arribant a College Green, Dublin 2 / Foto: Liffey

L'entrada en servei del Luas Cross City ara fa dos mesos ha fet que la circulació per College Green (Dublin 2) s'hagi alentit de manera considerable malgrat la prohibició de pas per als vehicles privats (foto) així com el desviament de disset línies d'autobús. Segons els estudis duts a terme durant les darreres setmanes, l'únic mitjà de transport que passa amb nota per aquest coll d'ampolla durant l'hora punta és el Luas que, gràcies a tenir preferència, recorre el tram entre Saint Stephen's Green i Westmoreland Street en cinc minuts.

Per contra, Dublin Bus ha vist com el temps de recorregut de les línies que passen per allà augmentava fins a set minuts addiconals, principalment a causa de l'acumulació d'autobusos als carrers que van a parar a College Green, com Dame Street o D'Olier Street, i és que quan arriba el Luas els semàfors es posen en vermell per a la resta d'usuaris. Un dels efectes principals d'aquesta mesura i que revela un estudi de l'ajuntament és que la velocitat comercial dels autobusos per aquesta zona ha baixat fins als 1,7 km/h.

I per si el problema no fos prou greu, un cop entrin en servei els set nous combois Citadis de 55 metres del Luas es preveu que en hora punta per College Green hi passin 40 tramvies cada hora, 18 més que no pas ara, per la qual cosa encara s'haurà de foragitar més usuaris. En aquest sentit, els responsables de la gestió del trànsit de l'ajuntament calculen que s'hauria de desviar el 40% de les línies d'autobús que ara passen per la zona i prohibir la circulació de taxis.

De tota manera, s'espera que tant Dublin Bus com els taxistes s'oposin a aquesta dràstica mesura; els taxistes perquè haurien de fer molta més volta i això faria augmentar el preu a pagar per la clientela, que potser decidiria de fer part del trajecte a peu, i els autobusos perquè els que ja s'han desviat s'han trobat amb carrers molt congestionats per trànsit privat a qui s'ha prohibit de passar per College Green.

Font: The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt