La indústria de la nit demana de tancar més tard

La indústria de la nit demana de tancar més tard El logotip de Give Us the Night / Foto: Give Us the Night

A diferència de la majoria de països europeus, en què la festa dura fins ben entrada la matinada, a Irlanda la majoria de locals abaixen la persiana a dos quarts de tres, si bé n'hi ha alguns que, gràcies a un permís especial que s'ha de sol·licitar en un jutjat i que costa 410 euros per nit, poden allargar l'horari. De tota manera, d'aquests "after hours" no n'hi ha gaires i és per això que es formen llargues cues quan els altres han tancat; és el cas d'alguns locals de Harcourt Street (Dublin 2) com l'icònic Cooper Face Jacks.

El debat sobre l'hora de tancar els pubs i discoteques ja fa molts anys que dura i fins ara el govern no ha fet cap moviment ni senyal que faci pensar que la situació hagi de canviar en un futur immediat, una actitud que desespera bona part de la indústria del lleure nocturn. En aquest sentit, alguns dels actors del sector, entre els quals hi ha DJ's, promotors musicals i empresaris, s'han aplegat a la plataforma-lobby “Give us the night” (Doneu-nos la nit) per tal d'intentar canviar les coses.

Segons els responsables de la iniciativa, l'objectiu del grup és generar un debat que permeti canviar la llei que regula l'horari d'obertura a fi d'adaptar-se als temps moderns i aprofitar el gran potencial del sector, com passa en ciutats amb una gran escena de clubs com Londres o Berlín, que atrauen una gran quantitat de turistes.

Un primer pas podria ser d'allargar l'horari entre dues i tres hores però sense servir begudes alcohòliques a partir de les 2h30. Així, la sortida de la clientela seria més esglaonada i no com ara, en què es fa fora la gent de l'establiment en massa i es creen aglomeracions al carrer, creant problemes de trànsit, augmentant el risc de baralles per aconseguir un taxi o generant molèsties als veïns. 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt