Rebaixaran 30cm el mur de protecció de Clontarf

Rebaixaran 30cm el mur de protecció de Clontarf Sacs de protecció a Clontarf, Dublin 3 / Foto: Liffey (arxiu)

El ple municipal de Dublin celebrat aquest dilluns passat va decidir per 34 vots a favor i 21 en contra de rebaixar el mur de protecció contra la marea que durant els darrers anys s'ha estat construint al passeig marítim de Clontarf (Dublin 3). La història ja fa molt de temps que dura i l'altura que ha de tenir el mur ha generat un encès debat entre els veïns, que no volen perdre la vista panoràmica sobre la badia de Dublin, i els que volen assegurar la protecció del barri.

Després de moltes discussions es va decidir que el mur tindria una altura de 80 centímetres però ara, al tram de vorera de 500 metres situat davant del Saint Anne's Park, que queda enfront de Bull Island, es rebaixarà l'altura 30 centímetres. Així, tant els veïns com els qui hi van a passejar, córrer, pedalar o circular amb el cotxe podran veure la mar.

De tota manera, no tothom hi està d'acord perquè la remodelació del que ja s'ha construït costaria, segons càlculs de l'ajuntament, uns 500.000 euros, entre 190.000 i 230.000 euros per reduir el mur i uns 300.000 euros per les plaques blaves que s'hi instal·laran com a recobriment. D'altra banda, un regidor ha estimat el cost dels canvis en 60.000 euros.

Entre els qui hi han mostrat el seu desacord hi ha el sotsministre d'Obres Públiques, Kevin Boxer Moran, que ha alertat que 50 centímetres no servirien per aturar la marea gegant que s'estima que té lloc cada 200 anys. Moran ha estat recentment a Galway i Wicklow, on hi ha hagut greus inundacions, i no ha parat d'escoltar les súpliques dels residents de construir defenses robustes, per la qual cosa no té sentit de rebaixar-les, sobretot tenint en compte les possibles conseqüències futures derivades del canvi climàtic.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt