Quatre multes en vint anys per a amos de gos a Cork

Quatre multes en vint anys per a amos de gos a Cork Rètol advertint de les multes per als amos de gossos / Foto: Liffey

Sembla que l'ajuntament de Cork no s'ha preocupat gaire per multar els propietaris que no recullen els excrements que els seus gossos deixen pels llocs i és que des que l'any 1997, quan es va aprovar la llei que ho regula, només ha emès quatre multes, de les quals tres van pagar-se i una va acabar al jutjat. A més, aquestes quatre multes es van emetre entre l'abril i el maig de l'any passat quan va dur-se a terme una campanya de conscienciació.

Segons l'article 22 de la llei, els amos de gossos són responsables de recollir el que l'animal hagi deixat a la via pública d'una manera neta per a la salut. De tota manera, enxampar un infractor no és gens fàcil perquè no es poden controlar tots els gossos de la ciutat, a banda que per a imposar una multa cal que un guarda sigui testimoni del delicte o hi hagi algú altre que ho denunciï a un guarda; tanmateix, en aquest segon cas el denunciant ha d'estar disposat a anar al judici, fet que complica les coses.

D'altra banda, les xifres de venda de llicències canines indiquen que el problema podria agreujar-se en el futur perquè només el novembre de l'any passat se'n van emetre 555, el nombre més alt des del 2014, amb un augment important a partir del darrer mes de juliol.

Font: Irish Examiner

Torna a dalt