Victòria temporal del camp de golf de Trump a Clare

Victòria temporal del camp de golf de Trump a Clare El camp de golf de Doonbeg / Foto: Trump International via FB

Els responsables urbanístics del Clare County Council han donat el seu vistiplau al projecte de protecció del camp de golf de Doonbeg, propietat del conglomerat empresarial de Donald Trump i que arran dels embats dels temporals dels darrers anys corre el risc de patir els efectes de l'erosió marina; de fet, en algunes ocasions s'ha hagut de tancar fins a cinc forats del camp i segons la direcció del resort, des del 2002 s’ha perdut entre 15 i 20 metres de sorra.

El que s'ha aprovat ara és una revisió del projecte inicial, que va ser rebutjat després de rebre una gran quantitat d'al·legacions de totes bandes i és que es volia construir una barrera de 4,5 metres d'altura feta de roques al llarg de 2,8 quilòmetres en paral·lel a la costa. Ara es preveu de construir dues dunes de sorra al límit del camp de golf, que en total tindrien una llargària d'un quilòmetre. La tècnica utilitzada seria la del “backstop”, o de contenció, que consisteix a instal·lar unes estructures en forma de capsa oberta pel costat més proper a la mar i emplenar-les de roca calcària, que alhora serà recoberta amb sorra i gespa a fi de reduir l'impacte visual.

De tota manera, tenint en compte el tradicional estira-i-arronsa d'aquests casos, la batalla serà llarga perquè ara s'obre un període de quatre setmanes durant les quals es podran presentar al·legacions a An Bord Pleanála, l'ens regulador urbanístic, i de ben segur que n'hi haurà. En aquest sentit, tant els Verds com An Taisce, entitat que s'encarrega de protegir el patrimoni arquitectònic i natural, ja han dit que estudiaran el nou projecte amb lupa i que s'hi oposaran si veuen que el seu únic objectiu és de salvar el camp de golf.

Per la seva banda, els petits empresaris de la zona han assegurat que seria una bona notícia que el projecte tirés endavant i han fet costat a la direcció del resort, atès que l'establiment dóna feina a molta gent, tant directament com indirecta, i dinamitza l'economia local, afegint que la família Trump havia estat molt bona per a la regió.

Font: RTÉ

Torna a dalt