Alerta ciclista amb les vies del nou Luas Cross City

Alerta ciclista amb les vies del nou Luas Cross City Dibuix alertant els ciclistes del perill de les vies / Foto: Liffey

Dissabte vinent a les dues del migdia entrarà en servei el Luas Cross City, la línia de tramvia que unirà les dues línies existents actualment i que anirà des de Saint Stephen's Green (Dublin 2) fins a Broombridge (Dublin 15), posant punt final a més de tres anys d'obres que han tingut els carrers aixecats, amb tanques per aquí i per allà i amb uns desviaments de trànsit que, en alguns casos, han fet semblar el centre de la ciutat una pista d'Escalèxtric.

En principi tothom hauria de respirar alleujat per l'anhelada obertura però les autoritats de seguretat viària han mostrat la seva preocupació pel risc que la nova línia suposa per a vianants i ciclistes. En el cas dels vianants es tem que, a banda de no estar acostumats a la presència del tramvia, essent la campanya de Nadal la gent bada més del compte i podria no parar atenció a l'hora de travessar el carrer per un lloc on no hi hagi cap pas de vianants regulat per un semàfor.

Pels ciclistes, ja hi ha hagut nombroses queixes pel risc que suposa que la roda de la bicicleta quedi atrapada a la via, un fet que suposa una més que probable caiguda. En aquest sentit, hi ha ciclistes que es confien, no creuen els raïls de la forma el més perpendicular possible i acaben a terra.

Les dues línies existents actualment tenen gran part del seu traçat segregat del trànsit, sobretot la verda, però el Luas Cross City passa pels carrers més cèntrics, fet que augmentaria el risc per als ciclistes en cas de caiguda.

Per la seva banda, Michael Finn, Sotscomissari en Cap i responsable de Trànsit de la Garda, ha informat que durant un període de temps suficient per a treure una conclusió, controlaran el funcionament del tramvia i que si ho consideren necessari, prohibiran que els ciclistes circulin al llarg del seu recorregut.

Font: The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt