L’Eircode cerca una oportunitat amb el Ciber Dilluns

L’Eircode cerca una oportunitat amb el Ciber Dilluns Carta del 2015 informant de l'Eircode / Foto: Liffey

Si no n'hi hagués prou amb la bogeria compradora del Black Friday, el dia de les gangues arribat des dels Estats Units, avui és el Cyber Monday, l'equivalent del Black Friday però per internet. Això de comprar tranquil·lament des de casa va guanyant adeptes a Irlanda i ja representa un 6% del Producte Interior Brut, o 12.300 milions d'euros en termes absoluts.

Així doncs, s'espera que avui el comerç per internet tregui fum i que durant els dies vinents els productes adquirits, en cas que siguin tangibles, siguin enviats a les llars dels compradors. Tanmateix, tenint en compte la particularitat de les adreces irlandeses i la deixadesa de molta gent a l'hora de donar l'adreça exacta, pensant que el missatger ja ho trobarà, podria ser que no tothom rebés la comanda.

És per això que Eircode, el sistema de codis postals que identifica cada immoble de la República amb una combinació alfanumèrica única, ha volgut aprofitar l'ocasió per tal de fer-se veure i intentar sortir de l'oblit dels ciutadans, on ha romàs des del seu llançament a mitjan 2015 tot i haver costat més de 45 milions d'euros en disseny i implementació.

En aquest cas l'Eircode té l'avantatge que cada codi va associat a una adreça exacta, per la qual cosa l'enviament d'un sobre o un paquet no té pèrdua. De tota manera també té un desavantatge i és que, si bé els tres primers dígits fan referència a una zona geogràfica determinada, els quatre darrers dígits són aleatoris, és a dir, que el codi d'una casa no té cap relació amb el de la casa del costat; així doncs, només que per qualsevol raó el comprador s'equivoqui d'un sol dígit la compra del Ciber Dilluns podria acabar a l'altra punta del barri.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt