A la comissaria d’Sligo no hi entra ni la Garda

A la comissaria d’Sligo no hi entra ni la Garda El fanalet d'una comissaria de la Garda / Foto: Liffey

Durant la crisi econòmica el govern va decidir de tancar centenars de comissaries, sobretot a les zones rurals, on en algunes de les quals, de mitjana, només s'hi feia una denúncia al dia, i les que van romandre obertes van patir de valent les retallades, fins al punt que n'hi ha algunes que després d'anys sense fer-s'hi cap treball de manteniment comencen a caure a trossos.

És el cas de la comissaria d'Sligo situada a Pearse Road i que, segons alguns membres de la Garda Repersentative Association (GRA), organització que agrupa els gardaí rasos, no està en condicions per a la seva funció i representa un perill per a la seguretat i la salut de les persones que hi treballen. Entre altres problemes hi ha lavabos que no funcionen, manca de vestidors, falta d'higiene i presència de rates.

Així doncs, ahir els agents destinats a la comissaria van decidir de no entrar-hi, tot i que van continuar prestant el servei habitual responent a totes les emergències des d'una oficina externa situada a Chapel Street.

Fa tretze mesos van dur a terme una acció semblant per tal de cridar l'atenció però la promesa feta per la direcció del cos d'obrir una comissaria nova no s'ha complert ni sembla que es complirà a curt termini, és més, les condicions han empitjorat i és per això que, malgrat lamentar-ho, ara hi tornen. Els gardaí han assegurat que no hi pensen tornar fins que no sigui segur de fer-ho.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt