La TV Licence no canviarà el seu format actual

La TV Licence no canviarà el seu format actual Avís de la presència d'inspectors / Foto: Liffey

Malgrat que tothom reconeix que el sistema actual de fer pagar la TV Licence a tots els immobles on hi hagi una televisió no funciona, el ministre de Comunicacions, Denis Naughten, ha informat que per ara no hi haurà canvis. Així doncs, cada any s'haurà de pagar 160 euros que es destinaran a finançar la radiotelevisió pública RTÉ. La recaptació insuficient, juntament amb els salaris d'escàndol d'algunes de les vedettes de la casa, va fer que l'any passat la cadena tingués un dèficit de 6,5 milions d'euros, per la qual cosa el model és insostenible a llarg termini.

Un dels principals problemes és que es calcula que hi ha aproximadament un 15% de frau, és a dir, gent que no paga tot i tenir una tele a casa; de fet, n'hi ha que quan algú truca a la porta no obren mai per por que sigui un inspector d'An Post, que és qui s'encarrega de gestionar la TV Licence.

També s'ha de tenir present que, en els darrers anys, la manera de mirar programes, pel·lícules o sèries ha canviat molt amb l'ús massiu de les noves tecnologies. En aquest sentit, ordinadors, tauletes i mòbils no han de pagar la TV Licence i això ha fet que la recaptació hagi disminuït.

D'altra banda, els intents del govern de crear una "taxa de radiodifusió" que hauria de pagar tothom independentment que tingués tele no han prosperat per por a una reacció de la ciutadania semblant a la del fiasco d'Irish Water, que va causar un gran dany electoral al Fine Gael i sobretot al Labour.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt