Carrick-on-Suir és l'estació amb menys usuaris: tres

Carrick-on-Suir és l'estació amb menys usuaris: tres Exterior de Heuston Station, Dublin 8 / Foto: Liffey

Cada any la National Transport Authority (NTA), l'ens estatal que coordina la gestió de tot el transport públic, fa un cens ferroviari a fi de saber quin és el volum d'usuaris a les diverses línies de la xarxa, que té 2.400 km i 147 estacions. Evidentment, les estacions amb més activitat són les del centre de Dublin i les menys utilitzades són les de la Irlanda rural, situades en zones força despoblades i amb estacions per on no hi passen gaires trens.

La recollida de dades del 2016 va tenir lloc un dia de novembre i a la cua de la classificació no hi va haver canvis respecte a l'any anterior; així doncs, Carrick-on-Suir (Comtat de Tipperary), amb només tres passatgers el dia del cens, va tornar a repetir com a estació amb menys usuaris.

De tota manera, potser encara queda esperança i el nombre de passatgers que la van utilitzar va augmentar un 38% respecte a l'any anterior, de 79 a 109, un increment que és generalitzat a tota la xarxa gràcies a la recuperació de l'activitat econòmica. Cal destacar que per aquesta estació només hi fan parada dos trens diaris, un en cada direcció.

A l'altra banda de la balança hi ha el centre de Dublin, que té quatre de les seves estacions ocupant les primeres posicions: Connolly, Pearse, Heuston i Tara Street. Els serveis de la zona del Gran Dublin representen el 84% dels trajectes i només dues estacions situades fora d'aquesta àrea figuren al top ten: Kent Station a Cork i Bray (Comtat de Wicklow).   

Font: Irish Examiner  

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt