Nou debat sobre l’Hospital Infantil, ara pel nom

Nou debat sobre l’Hospital Infantil, ara pel nom Dibuix del futur Hosptal Nacional Infantil / Foto: newchildrenshospital.ie

El serial del futur Hospital Nacional Infantil ja fa anys que dura, essent el primer capítol el de la seva ubicació, que va començar l'any 2011 quan An Bord Pleanála, l'ens regulador urbanístic, va rebutjar el projecte de construir-lo al costat del Mater Hospital (Dublin 7) adduint que aquell monstre arquitectònic trencava amb la fesomia de l'entorn.

Malgrat que l'equipament és molt necessari i urgent, atès que actualment hi ha tres hospitals infantils (Temple Street, Crumlin i Tallaght) que s'han de repartir els pacients segons la patologia, el debat sobre la nova ubicació va durar uns quants anys. N'hi havia per triar i remenar perquè fins i tot es van rebre ofertes de promotors immobiliaris que cedien el terreny, en alguns casos al mig del no-res, probablement esperant de construir pisos al voltant.

Finalment, es va decidir que l'hospital es construiria al costat d'un altre hospital, el Saint James (Dublin 8), això sí, amb tot de crítiques dels que havien proposat un altre lloc, fent èmfasi als problemes de trànsit que podria generar i el difícil accés en cas d'urgències, puix que està situat en una zona molt urbana.

Ara, quan encara no han començat els treballs de construcció, ja s'ha encetat un nou debat: el nom. En principi el nom proposat és Phoenix Children's Hospital però el Consell de Metges ha alertat que als Estats Units ja hi ha un hospital amb aquest nom, per la qual cosa hi podria haver confusions en trobades internacionals. A més, segons el Consell, alguns òrgans dels infants que moren són incinerats i el nom podria fer que els familiars ho relacionessin amb les cendres de l'au Phoenix.

Per la seva banda, el grup promotor ha respost dient que el Fènix és un símbol de regeneració, esperança i renovació, essent un nom molt apropiat per a un centre que hauria de transformar la vida dels infants malalts.

I si encara no n'hi hagués prou, Brendan Howlin, líder del Labour, ha demanat a Simon Harris, ministre de Sanitat, que hi intervingui, a banda de proposar el nom de Doctora Kathleen Lynn per a l'hospital. Segons Howlin, així s'homenatjaria una de les moltes dones que van lluitar per la igualtat i el millor tractament per als infants.

Font: RTÉ

URL curta: bit.ly/2zikuOH

Foto original

Torna a dalt