Cork farà front a les inundacions amb murs desmuntables

Cork farà front a les inundacions amb murs desmuntables El riu Lee al seu pas per Cork / Foto: Liffey

La pressió popular ha fet que l'ajuntament de Cork i l'Oficina d'Obres Públiques (OPW) hagin canviat de parer a l'hora d'implementar un pla contra les greus inundacions que massa sovint afecten el centre de la ciutat, situat en una illa enmig d'antics aiguamolls, i ha acceptat de posar uns murs de contenció que seran desmuntables i no fixes com s'havia previst inicialment.

Els murs alts i rígids inclosos al projecte inicial van generar una forta oposició de veïns i comerciants de la zona, englobats en la plataforma Save Cork, que van alertar que amb tant de formigó gris i insípid la ciutat perdria gran part del seu encant i patrimoni històric. A fi d'evitar la construcció de murs es va proposar com a alternativa una barrera antimarea a Little Island, que hauria suposat una inversió de 140 milions d'euros, però la idea no ha prosperat.

Així doncs, s'espera que el mur desmuntable serveixi per a contenir l'aigua quan hi hagi la combinació explosiva que causa les inundacions, és a dir, marea molt alta, baixa pressió atmosfèrica amb pluja torrencial, vent i lluna plena, sense que això hagi de suposar un nyap visual quan el nivell d'aigua es mantingui al nivell habitual.

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/2zC3rnB

Torna a dalt