La dura vida dels que es dediquen a posar ceps

La dura vida dels que es dediquen a posar ceps Un cep trencat al centre de Dublin / Foto: Liffey

Una de les coses més molestes per als automobilistes irlandesos és arribar al cotxe i trobar que algú els ha deixat un regal en forma de cep (clamp) adossat a una de les rodes del vehicle; en principi això passa quan no s'ha pagat la zona blava o s'ha deixat el cotxe en una zona prohibida però tant se val, n'hi ha que es tornen molt agressius i s'acarnissen amb els qui es dediquen a aquest ofici, que són coneguts com a “clampers”.

En aquest sentit, segons les dades facilitades per l'ajuntament de Dublin, la vida del clamper és una mica dura i sovint han de patir la ira de les seves víctimes, que sempre intenten trobar alguna excusa per no haver de pagar els 80 euros que costa de treure el cep de la roda; aquest import no ha canviat des que va començar el servei ara fa vint anys i això fa que no se n'obtinguin beneficis.

Durant els primers vuit mesos d'enguany hi ha hagut més d'una dotzena d'agressions físiques o verbals. Entre altres hi ha hagut escopinades, empentes i cops a les cames utilitzant una barra de ferro; en algun cas s'han penjat fotos a les xarxes socials assenyalant clampers. També hi ha un cert acarnissament amb els vehicles del Dublin Street Parking Services, que és qui opera el servei, així com amb els ceps (foto).

El problema no només passa a Dublin sinó que s'ha generalitzat a la resta del territori i fins i tot hi ha alguns comtats que han decidit d'equipar els clampers amb una càmera per tal de tenir una prova en cas d'agressió.

Font: The Journal.ie 

URL curta: bit.ly/2gxy6ut

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt