Les ambulàncies del Servei de Salut cauen a trossos

Les ambulàncies del Servei de Salut cauen a trossos Una ambulància a Dublin / Foto: Liffey

Durant els anys més durs de la passada crisi econòmica els cotxes de policia que arribaven als 300.000 km s'havien de treure de la circulació en compliment del contracte amb el fabricant però aquesta mesura no s'aplica a les ambulàncies del Servei de Salut (HSE) i això, veient l'historial mecànic d'alguns vehicles, es nota.

Actualment un 5% de la flota de 265 ambulàncies de l'HSE ha recorregut més de 300.000 km i n'hi ha una que n’ha fet més de 400.000, és a dir, que hauria pogut fer unes quantes voltes al món. Amb tants quilòmetres la grua està molt enfeinada anant a remolcar ambulàncies que han fet figa i l'any passat va haver de respondre a 203 incidències, més de la meitat a l'àrea de Dublin i Leinster.

La preocupació ha anat in crescendo perquè alguns problemes mecànics han tingut lloc durant una urgència, havent de requerir la presència d'una altra ambulància i augmentant el temps de trasllat cap a un centre hospitalari. De tota manera, la situació hauria de començar a millorar en els mesos vinents amb la inversió de 9,4 milions d'euros iniciada l'any 2015 destinada a comprar 64 vehicles nous.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2f6CJKU

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt