La LÉ Samuel Beckett se’n va a una fira militar

La LÉ Samuel Beckett se’n va a una fira militar La LÉ Samuel Beckett / Foto: Liffey

Els responsables de les Forces Armades han hagut de defensar-se de l'allau de crítiques pel fet d'enviar la patrullera LÉ Samuel Beckett a una la fira d'equipament miliar que se celebra a Londres, la Defence and Security Equipment International, que reuneix la creme de la creme del sector i que es considera una de les més importants de la indústria bèl·lica.

Malgrat que en escrupolós compliment de la neutralitat militar irlandesa la LÉ Samuel Beckett s'utilitza principalment en missions de vigilància i salvament, havent rescatat 2.818 persones durant la seva missió humanitària a la Mediterrània, aquest vaixell de guerra té un canó de 76 mm, dos de 20 mm i quatre metralladores.

Va ser fabricada per les drassanes Babcock, al Regne Unit, i va entrar en servei el maig del 2014. La inversió de 71 milions d'euros realitzada en la LÉ Samuel Beckett era del tot necessària i és que bona part de la flota del Servei Naval passava més temps a les drassanes per reparacions que no pas a la mar.

Posteriorment també han entrat en servei provinents de les mateixes drassanes Babcock la LÉ James Joyce i la LÉ William Butler Yeats, iniciant una època molt literària i abandonant el costum de batejar-les amb noms femenins relacionats amb la mitologia celta.

Babcock va demanar al Servei Naval d'enviar la patrullera a la fira de Londres i la resposta ha estat positiva. El departament de Defensa ho ha justificat explicant que així es mostrarà a una gran audiència la capacitat de vigilar i protegir les aigües irlandeses.

Font: RTÉ

URL curta: bit.ly/2wYCgCs

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

 

Torna a dalt