Qui s'allotgi als campus haurà de fer bondat a la nit

Qui s'allotgi als campus haurà de fer bondat a la nit Entrada al campus de la UCD a Benfield, Dublin 4 / Foto: Liffey

Ja se sap que els joves que van a estudiar a la universitat deixant la llar familiar solen ser uns amants de la festa i la gresca però els qui trien d'allotjar-se als campus disponibles per les set universitats públiques de la República s'han de comportar d'una manera decent si no volen rebre multes i accions disciplinàries incloses a la “llicència de residència” que signen ambdues parts, que és com un contracte de lloguer però amb moltes més normes.

Cada universitat posa les seves normes però la majoria, probablement com una herència del catolicisme que dominà la societat irlandesa durant molt de temps, fan referència a la moralitat; en aquest sentit, la llicència de la University College Dublin (UCD) estipula que els estudiants no han de permetre que la seva habitació sigui utilitzada per a finalitats immorals, un tipus de finalitats també prohibides per la NUI de Galway a l'hora de navegar per internet.

Un altre tema important és el dels hostes nocturns i les més restrictives són la Universitat de Limerick, que no permet visites a partir de les deu del vespre, o la NUI de Maynooth, que només permet que algú es quedi a dormir si és del mateix sexe. A la resta de centres es permeten les estades a la nit sempre que se n'informi els gestors del campus.

Qui sigui enxampat incomplint aquesta norma de l'hoste nocturn s'enfronta a una multa de 100 euros (UCD i NUI Maynooth) o a una condemna de dues hores de serveis per a la comunitat, més concretament de neteja del campus (NUI Galway).

En general la UCD és la més estricta, amb multes de 100 euros per a qui sigui descobert bevent alcohol en un lloc públic o per entrar la bicicleta a l'habitació i 50 euros per no mantenir-la en bones condicions. Al Trinity Halls, l'allotjament per als estudiants del Trinity situat a Rathmines (Dublin 6), les multes es determinen cas per cas i comencen als 10 euros, depenent de la severitat de la infracció. Per exemple, fer soroll a la nit surt més car quan és època d'exàmens.

Font: Irish Times

URL curta: bit.ly/2waWt9C

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt