250 Fittipaldis de mitjana al mes al Dublin Tunnel

250 Fittipaldis de mitjana al mes al Dublin Tunnel La boca sud del Dublin Tunnel / Foto: Liffey

L'u de juny va entrar en funcionament el nou sistema de control de velocitat al Dublin Tunnel, que amb una longitud de 4,5 km enllaça el port de la ciutat amb l'M1, l'autopista que va cap a Belfast. Fins llavors hi havia un límit de velocitat de 80 km/h, igual que ara, però no hi havia cap sistema de control, per la qual cosa n'hi havia molts que pensaven que eren en al Gran Premi de Mònaco, més concretament al tram del túnel.

El sistema implementat fa dos mesos és força senzill i consisteix a situar una càmera a cada boca que capta la matrícula del vehicle, calcula la velocitat mitjana dels usuaris i qui superi els 80 km/h, és a dir, recorri el túnel en menys de tres minuts i trenta-sis segons, té un premi en forma de multa de 80 euros i tres punts al carnet, una informació que s'envia directament a la Garda.

Segons la divisió de Seguretat Viària de la Garda i a fi de fer pedagogia durant el primer llarg cap de setmana d'agost (avui és festiu), durant els primers dos mesos hi ha hagut una mitjana de 250 infractors, alguns dels quals multireincidents. Un detall preocupant d'aquestes dades és que el nombre d'infraccions va en augment, potser perquè els usuaris ja s'han oblidat de les càmeres.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/2ugl5tT

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt