Portmagee vol que Darth Vader li pagui el pàrquing

Portmagee vol que Darth Vader li pagui el pàrquing Portmagee, al comtat de Kerry / Foto: Wikipedia

La filmació d'algunes escenes de les darreres entregues de la saga de la Guerra de les Galàxies a Skellig Micheal, un illot deshabitat situat a uns 13 quilòmetres de la costa de Kerry i on hi ha un petit monestir construït al segle VI, ha fet augmentar notòriament el nombre de turistes que visiten el lloc, passant dels 11.000 de fa uns anys fins als 14.700 actuals, sobretot seguidors de les històries de Darth Vader i companyia i en gran part procedents dels Estats Units.

Per arribar a Skellig Michael s'ha de contractar el servei d'una de les diverses barques que tenen llicència per a transportar gent cap a l'illot durant la temporada estival, que va des de mitjan maig fins a final de setembre, i un dels principals punts de partida és el port de Portmagee, des d'on s'arriba a Skellig Michael després d'una travessia d'uns quaranta minuts.

El problema és que el poble, amb una població aproximada de només 400 habitants, no té espais prou grans per a encabir els cotxes dels visitants, que no només van a Skellig Michael sinó que també fan visites guiades per la costa davant de Portmagee o visiten el poble sense remullar-se.

Així doncs, s'ha fet totalment necessària la construcció d'un pàrquing i el Consell Municipal de Killorglin, del qual depèn Portmagee, ha aprovat dues mocions demanant a Lucasfilm, la productora de les pel·lícules i ara filial de Disney, que faci una aportació a la causa.

Michael Cahill, el regidor del Fianna Fáil que va presentar una de les mocions, ha recordat que els membres de Lucasfilm van destacar l'hospitalitat que havien trobat a Portmagee quan hi van anar els anys 2014 i 2015 i que ajudar a pagar la construcció d'un aparcament seria una bon acte d'agraïment. Cahill fins i tot ha anat una mica més lluny i ha demanat als enginyers municipals que també incloguin una zona de jocs infantils en el paquet.

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/2vIM5pz

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt