La National Lottery, 30 anys repartint diners i alegria

La National Lottery, 30 anys repartint diners i alegria La seu de la National Lottery a Lower Abbey Street, Dublin / Foto: Liffey

Ja fa trenta anys que va engegar la National Lottery i ahir, a fi de celebrar l'efemèride, el Taoiseach Leo Varadkar va ser present al sorteig, que va ser retransmès en directe per la televisió pública RTÉ. Tanmateix i com sol ser habitual, ahir tampoc hi va haver cap guanyador del pot, per la qual cosa per al sorteig vinent hi haurà un pot aproximat de cinc milions i mig d'euros. Des que es va crear la loteria hi ha hagut 1.728 guanyadors del pot i onze persones han guanyat l'Euromillions, essent el cas més conegut el de Dolores McNamara, de Limerick.

Igual que a molts altres països, a Irlanda la loteria té una finalitat benèfica i una part dels diners recaptats, més concretament 30 cèntims de cada euro jugat, van a parar a causes socials. Per exemple l'any passat van destinar-se uns 210 milions d'euros a coses com rampes d'accés per a cadires de rodes, milers de desfibril·ladors o equipaments comunitaris.

De tota manera, la loto no passa pel seu millor moment, sobretot després que se n'hagi privatitzat la seva gestió amb un contracte d'una durada de vint anys. Una de les primeres mesures implementades pels nous gestors va ser d'afegir dos números al bombo, passant de 45 a 47, un canvi que ha fet disminuir el nombre de guanyadors tot i que, per contra, els que guanyen s'emporten un pot més gran. En aquest sentit, ara fa trenta anys la probabilitat de guanyar el pot era d'una entre dos milions i ara és d'una entre 10,7 milions.

Font: RTÉ

URL curta: bit.ly/2u2Q8JC

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt