Els nous banys de Clontarf obriran al setembre

Els nous banys de Clontarf obriran al setembre Els antics banys de Clontarf el 2010 / Foto: Liffey

El barri de Clontarf (Dublin 3) tornarà a tenir uns banys després que l'empresa Clontarf Baths and Assembly Rooms Ltd hagi invertit més de dos milions d'euros per a construir unes instal·lacions al mateix lloc on des de final del segle dinou fins al 1996 hi havia hagut uns banys. Els treballs de construcció, o reconstrucció, van començar el setembre passat i es preveu d'obrir, com a molt tard, d'aquí a unes sis setmanes.

Des que van tancar l'any 1996 i a causa de l'exposició als elements de la natura, sobretot durant els embats dels temporals més forts, la infraestructura va patir un ràpid deteriorament que va fer oblidar la glòria viscuda antany quan els seus equips de natació i waterpolo participaven en campionats per tot Europa.

També hi havia una gran rivalitat amb els banys de Blackrock, al sud de Dublin que, com la majoria de banys d'arreu del món, van ser víctimes de les noves modes i van entrar en un període de decadència que els van dur a la desaparició. En el cas de Blackrock, que havia arribat a celebrar competicions amb més de mil espectadors, després de molts anys abandonats van ser finalment enderrocats.

Els nous banys de Clontarf s'ompliran amb aigua de mar però tenint en compte el baix nivell de qualitat de l'aigua a la badia de Dublin, que pateix els efectes de ser al costat d'una gran zona urbana amb un port comercial, hi haurà una resclosa amb un potent sistema de filtratge que deixarà l'aigua en condicions òptimes per a banyar-s'hi; unes setmanes més tard, es tornarà l'aigua al mar i s'omplirà de nou. La piscina serà a l'aire lliure però durant els mesos més freds s'escalfarà una mica l'aigua amb un sistema que encara s'ha de decidir.  

A banda dels banys i a fi de convertir-lo en un lloc més concorregut i atractiu per a aquells a qui no els agrada estar en remull, també se li ha atorgat una llicència de bar i restaurant. S'espera que la proximitat del DART, amb una estació a un quart d'hora a peu per l'agradable passeig marítim de Clontarf, aporti molta clientela.

URL curta: bit.ly/2uSG4XT

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt