Ringsend continua patint una plaga de mosques

Ringsend continua patint una plaga de mosques Thorncastle Street a Ringsend, Dublin 4 / Foto: Liffey

Ja fa uns deu dies que els veïns i comerciants de Ringsend (Dublin 4) pateixen una plaga de mosques que els ha fet la vida impossible. Quan van aparèixer les primeres notícies sobre el tema, de la mà del senador Kevin Humpreys, semblava que se'n feia un gra massa però ara, si bé el problema encara no ha arribat a proporcions bíbliques, sembla que la cosa ha sortit de mare.

Així doncs, després que el cas sortís als mitjans, els tècnics municipals van endegar una investigació però de moment no s'ha pogut trobar l'origen de la plaga. Hi ha qui apunta al fet que a tocar del barri hi ha una de les depuradores més grans d'Irlanda que, de ben segur, és un lloc que atrau tot tipus d'insectes.

També s'ha parlat de la incineradora de Poolbeg, una acusació molt fàcil perquè la planta és l'ase de tots els cops, sobretot des que va estrenar-se fa unes setmanes amb una fuita que va deixar onze treballadors intoxicats; de tota manera, els responsables de la planta han afirmat que des de l'incident no s'hi han dut residus i que les mosques no són cosa seva.

El problema de les mosques ja havia afectat Ringsend anteriorment, quan en alguna ocasió s'havien acumulat algues a la platja, però mai s'havia arribat al nivell d'aquests dies. D'altra banda, experts en plagues recomanen de crear barreres d'entrada als habitatges o establiments comercials, com tenir portes i finestres tancades o instal·lant mosquiteres, i mantenir les escombraries el més lluny possible de casa.

URL curta: bit.ly/2uEs6Fu

Torna a dalt