Limerick és l’única preparada per a actes terroristes

Limerick és l’única preparada per a actes terroristes El riu Shannon al seu pas per Limerick / Foto: Wikipedia

Amb els atemptats que han tingut lloc durant els darrers mesos a diversos punts d'Europa ha sorgit el debat sobre si Irlanda estaria preparada en cas que n'hi hagués un aquí. La conclusió majoritària és que probablement no però que, d'altra banda, el perfil baix i amistós del país a l'escena internacional fa que la possibilitat d'atemptat sigui de moderada a baixa.

Amb tot, si hi ha una ciutat preparada en aquest camp, aquesta és Limerick; si més no això és el que ha dit el cap superintendent i Cap de la Garda en aquesta ciutat, David Sheahan. L'afirmació de Sheahan es basa en la història recent de la ciutat, que ha vist embrutat el seu nom arran de les violentes disputes que han enfrontat diverses bandes criminals que volien controlar el mercat de la droga. De tota manera encara hi ha zones, com Moyross, que no són gaire recomanables.

La batalla contra aquestes bandes, que ha estat guanyada atès que Limerick ja no és el Far West que havia estat durant molts anys i ara mira el futur amb esperança, ha generat unes habilitats i coneixements als membres de la Garda que els converteixen en uns actius molt valuosos contra possibles atemptats terroristes, sobretot perquè és una de les divisions en què hi ha més personal entrenat per fer ús d'armes de foc i no ha de demanar gairebé mai reforços a altres unitats.

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/2sRnsDO

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt