La meitat de les trucades al 112 no eren emergències

La meitat de les trucades al 112 no eren emergències Els Bombers de Dublin responent a una emergència / Foto: Liffey

Segons les dades del departament de Comunicacions referents a l'any 2016, més de la meitat de les trucades rebudes al 112 o al 999, els dos telèfons per a emergències, no eren emergències. En aquest sentit, l'any passat es van rebre un total d'1,7 milions de trucades però menys de la meitat, concretament 772.856, van ser transferides a la Garda, bombers, ambulàncies, guardacostes o servei de rescat de muntanya, és a dir, que eren genuïnes.

Entre les que no van ser transferides destaquen les 635.537 trucades silencioses en què no se sentia res, les 149.642 en què no se sentia bé i les 31.689 que van resultar ser bromes d'adolescents que s'avorrien massa. Un altre clàssic és la gent que s'equivoca de número, les sol·licituds que no són per als serveis d'emergència o la gent que es dedica a increpar els qui atenen el telèfon.

Un altre tema és el de les trucades falses i en aquest sentit, Michael Dixon, president de l'Associació Nacional del Servei d'Ambulàncies (Nasra), ha assegurat que si bé és un assumpte preocupant, no els sorprèn. Amb tot, Dixon ha volgut alertar del perill que suposa aquesta pràctica, tant pels membres del servei d'emergència, que es desplacen a gran velocitat cap al suposat lloc dels fets, com pel fet que s'utilitzen recursos que podrien ser requerits en un altre lloc en què realment els necessitin.

Una altra dada destacable és la disminució del nombre de trucades a Emergències, que ha passat dels 2,8 milions de l'any 2011, essent només un 30% de genuïnes, als 1,7 milions de l'any passat. El 90% de les trucades al 112 o al 999 es responen en menys de 10 segons, convertint el servei d'emergència d'Irlanda en un dels més ràpids d'Europa.

Font: The Irish Times  

URL curta: bit.ly/2rY6pxE

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt