Bleeperbike, el nou competidor de les Dublin Bikes

Bleeperbike, el nou competidor de les Dublin Bikes Els supervisors de Bleeperbike / Foto: @Dub_Bleeper via Twitter

A l'exitós Dublin Bikes li ha sortit un competidor privat, el Bleeperbike, un sistema de bicing semblant al que existeix a moltes ciutats però que té la particularitat que no hi ha estacions per a deixar-hi la bicicleta, sinó que es deixa lligada en qualsevol lloc. Per tal de trobar-ne una l'usuari ha d'utilitzar una aplicació per a mòbils que informa de la localització de la bicicleta, que duu un GPS incorporat, i desblocar-la amb un codi QR. El preu va dels 5 euros per a 5 trajectes (d'una hora màxim) als 25 euros per a 27 trajectes.

Aquest sistema ja funciona en algunes ciutats xineses amb un èxit dispar, essent un dels principals problemes el fet que hi ha usuaris que deixen la bicicleta aparcada de qualsevol manera en estacions de tren, voreres, escales de blocs d'apartaments, etc., creant molèsties als altres usuaris de l'espai públic.

A fi de contrarestar aquesta actitud Bleeperbike assegura que encoratjarà els usuaris a aparcar correctament mitjançant un sistema de punts, tant de positius com de negatius (abandonar una bicicleta suposarà 50 punts negatius i aparcar malament 20), i alhora contractarà supervisors (foto) per comprovar que les bicicletes estan ben aparcades o per posar bé les que no ho estan.

Tot i que sembla difícil de creure que un operador privat vulgui entrar en aquest mercat, atès que per a les exitoses Dublin Bikes l'ajuntament hi ha hagut de posar diners, actualment hi ha altres empreses que volen implantar un bicing sense estacions.

Amb relació a Bleeperbike, l'ajuntament ha afirmat que el seu llançament és prematur i que podria agafar un avantatge injust respecte als altres operadors, que encara no han engegat el seu projecte perquè estan disposats a treballar conjuntament amb l'administració municipal; a més, l'ajuntament ha alertat que té potestat per a retirar les bicicletes.

Font: RTÉ

URL curta: bit.ly/2tH6tmG

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt