Església anglicana compartida amb els catòlics

Església anglicana compartida amb els catòlics St. Maeldoid's Church of Ireland / Foto: castleblayney.ie

A Irlanda quan en una mateixa història hi apareixen catòlics i protestants no sol ser res de positiu però el cas que ha tingut lloc al Comtat de Monaghan ha anat en sentit invers. Tot va començar quan l'església catòlica de Santa Maria, situada a la població de Castleblayney, va anunciar que havia de tancar per tal que s'hi fessin uns treballs de manteniment, per la qual cosa els feligresos van quedar-se sense lloc de culte.

De tota manera, quan a la parròquia anglicana de Saint Maeldoid, a tocar de Santa Maria, van saber-ho no van tardar ni un moment a oferir la seva església als catòlics. Així doncs, de manera temporal un mateix edifici servirà per a les dues comunitats religioses i ja s'ha establert l'horari de missa; per exemple, diumenge a les 10 del matí serà protestant i a tres quarts de dotze serà catòlica.

La mesura ha estat aprovada i acceptada per les autoritats eclesiàstiques d'ambdues confessions i pels parroquians de cada banda. Els capellans de les dues esglésies implicades han lloat l'esperit de solidaritat, generositat, bona voluntat i col·laboració entre els membres de la comunitat cristiana.

Font: Irish Times

URL curta: bit.ly/2sRdAga

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt