A l'aparcament del James’s encara hi ha classes

A l'aparcament del James’s encara hi ha classes El Saint James's Hospital, Dublin 8 / Foto: Liffey

Les tarifes als aparcaments dels hospitals ja fa temps que són al centre del debat, sobretot perquè es considera que no és gaire ètic d'esquilar els que van als centres sanitaris, que hi solen anar perquè no tenen cap més remei més que no pas per diversió. A més, sembla que també hi ha classes i en alguns llocs la tarifa discrimina entre pacients privats i públics.

En aquest sentit, ara s'ha denunciat que al Saint James's Hospital (Dublin 8), un dels més importants de la capital i que rep uns 300 milions d'euros anuals del Servei de Salut, el preu a pagar per deixar-hi el cotxe va en funció de si el pacient és privat, és a dir, que hi va de part d'una asseguradora o mútua, o hi va com a pacient públic.

Per als pacients privats hi ha un topall màxim de 3 euros diaris; per contra, per als públics la tarifa és de 2,50 euros l'hora amb un topall de 15 euros al dia. A més, els privats poden pagar còmodament a la recepció de l'hospital mentre que els públics han d'anar a la màquina. De tota manera, segons ha explicat una portaveu del James's, tots els pacients que reben tractament contra el càncer paguen un màxim de 5 euros diaris.

Per la seva banda, l'Irish Cancer Society ha demanat la gratuïtat de l'aparcament a tots els pacients que pateixin aquesta malaltia i és que segons una portaveu de l'entitat, l'any passat l'import total recaptat en aparcament pels hospitals que ofereixen serveis d'oncologia va ser de 18,75 milions d'euros. Simon Harris, que ahir va ser ratificat al càrrec de ministre de Sanitat, s'ha limitat a dir que cada hospital aplica el sistema que vol.

Font: Irish Independent 

URL curta: bit.ly/2t3Blyj

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

 

Torna a dalt