Els dormilegues de Dublin viuen als barris benestants

Els dormilegues de Dublin viuen als barris benestants Un despertador / Foto: Liffey

L'Oficina Central d'Estadística (CSO) va desgranant les dades del Cens 2016, que va tenir lloc la nit del 24 d'abril del 2016 i que va comptar tot aquell que era a la República, i la darrera entrega fa referència a l'hora a la qual la gent surt de casa per anar a treballar. A grans trets, sobretot a Dublin, les dades dels formularis emplenats ara fa una mica més d'un any revelen que la gent dels barris de classe treballadora s'aixequen més d'hora que no pas els dels barris benestants.

En aquest sentit, més d'un 25% dels residents en barris del nord i de l'oest de la capital surten de casa abans de les set del matí; per contra, als barris més benestants del sud, com Blackrock o Monkstown (ambdós a tocar del mar), només un 15% surt de casa abans de les set. De tota manera, els més dormilegues són els veïns de Ballsbridge i Ranelagh, amb percentatges encara més baixos.

Les dades també reflecteixen que els que s'aixequen més d'hora de tot Irlanda són els "commuters" que viuen als comtats del voltant de Dublin, sobretot a Meath i a Kildare, que han de batallar amb els embussos o els desplaçaments en transport públic, uns factors que els obliguen a sortir de casa abans.

En la divisió Est-Oest els de l'oest els agrada dormir més, amb el comtat de Kerry i més concretament la població de Dingle com a dormilegues de primera categoria.

Font: Irish Times

URL curta: bit.ly/2sgtxcp

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt