Els veïns decidiran si viuen a Lahinch o a Lehinch

Els veïns decidiran si viuen a Lahinch o a Lehinch Lehinch corregit a Lahinch / Foto: vaughanlodge.ie

Des de mitjan segle dinou una població del comtat de Clare molt popular entre els golfistes, els surfistes i les tempestes atlàntiques ha estat coneguda com a Lahinch, però ara fa cinc anys es va canviar el nom, per Lehinch, als rètols de les carreteres, a la base de dades de topònims oficials i als mapes de l'Ordnance Survey Ireland (l'institut cartogràfic irlandès).

Com sol passar en aquests casos arreu del món, alguns veïns no hi han estat d'acord i han dedicat part del seu temps a canviar la e per la a als rètols viaris al voltant de la població (foto). Nogensmenys, a fi d'acabar amb la polèmica, una comissió especial creada pel Clare County Council ha decidit d'organitzar un referèndum que aclareixi quina és l'opinió dels residents, que probablement seran cridats a les urnes l'any vinent.

Alguns regidors del consell han volgut fer públic el malestar de la població i per exemple, Bill Slattery, del Fine Gael, ha assegurat que la gent està molt molesta pel canvi de nom perquè si la memòria no li falla, Lahinch sempre ha estat Lahinch, no Lehinch.

Per la seva banda, Joe Cooney, també del Fine Gael, ha afirmat que el nom incorrecte és una broma i que és molt important de corregir-ho perquè, malgrat que les dues versions d'aquests topònims són gairebé idèntiques, hi ha empresaris hotelers que asseguren que els clients es poden confondre i no arribar al lloc.

El de Lahinch, o oficialment Lehinch, podria ser el primer d'uns quants referèndums amb relació a errors ortogràfics en els topònims, com el de Ballyvaughan, que un dia va perdre la u i va quedar-se amb Ballyvaghan, o Ennistymon, que va canviar la y per la i i va passar a ser Ennistimon. 

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/2sURYLM

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt