La incineradora de Poolbeg s’estrena amb 11 intoxicats

La incineradora de Poolbeg s’estrena amb 11 intoxicats La incineradora Covanta a Poolbeg, Dublin / Foto: Liffey

A final d'abril la incineradora de Poolbeg, situada a la península homònima de la badia de Dublin, va començar a rebre residus i aquesta setmana, un cop la quantitat acumulada de brossa ha fet que engegar els forns sigui rendible, s'ha iniciat el procés de cremació dels residus. Tanmateix, sembla que la cosa no ha anat del tot bé perquè ahir al matí onze treballadors van acabar a l'hospital amb nàusees, problemes respiratoris i visió borrosa.

Una primera investigació sobre l'incident ha determinat que la causa va ser una fuita de calç hidratada durant el període de prova per un problema de segellat en el filtre d'una porta. L'operador de la planta, Dublin Waste to Energy Ltd. (filial de la nord-americana Covanta), ha informat que l'incident va tenir lloc dimecres a les 22h45 a la unitat de combustió número 1 i que 11 treballadors dels 30 que hi havia treballant en aquell moment en van resultar intoxicats. Nou dels afectats van abandonar l'hospital ahir i els altres dos s'espera que ho facin avui.

Per la seva banda, l'Agència de Protecció Mediambiental i l'Autoritat de Salut i Seguretat hi van enviar uns tècnics, que prepararan un informe i analitzaran alhora les dades que els faciliti l'operador, que també fa la seva investigació interna i que haurà de presentar una sèrie de mesures correctives i preventives a fi que el problema no es torni a repetir.

Malgrat que s'ha assegurat que la fuita no va sortir de l'edifici, tant els veïns com els polítics que van oposar-se al projecte durant els gairebé vint anys que va durar el serial des de la concepció inicial fins a l'entrada en funcionament, han aprofitat per denunciar el perill que suposa una planta com aquesta i n'han demanat el tancament. 

URL curta: bit.ly/2skaWyx

Torna a dalt