La fàbrica Guinness segueix líder en nombre de visites

La fàbrica Guinness segueix líder en nombre de visites Exterior de la Guinness Storehouse / Foto: Liffey

Tenint en compte que la cervesa negra és una de les icones d'Irlanda no és gens estrany que la fàbrica de la marca més coneguda d'aquest beuratge sigui, any rere any, el lloc que atrau un major nombre de visitants, que no només són turistes sinó també residents a Dublin que acompanyen gent que els ve a veure, alguns dels quals ja se saben el recorregut de memòria i que l'únic objectiu que tenen és arribar al Gravity Bar, a dalt de tot, per poder veure la ciutat des d'una altra perspectiva tot assaborint una Guinness.

Segons les dades del 2016 facilitades per Fáilte Ireland, ens que promociona el turisme a Irlanda, 1.647.408 persones van passar per la Guinness Storehouse, situada al complex de James Street (Dublin 8), una xifra que representa un augment del 10% respecte a l'any anterior. En segona posició hi ha els Cliffs of Moher, al comtat de Clare, amb 1.427.166 (+14%), seguits del Zoo de Dublin amb 1.143.908 (+3), el National Aquatic Centre amb 1.037.992 (+4,5%) i el Llibre de Kells, exposat a la biblioteca del Trinity College, amb 890.781 (+6).

Curiosament, totes aquestes atraccions són de pagament. Les que reben més visitants amb entrada gratuïta són la National Gallery of Ireland amb 755.577 (+5%), el Museu Irlandès d'Art Modern (+20%) i el Jardí Botànic de Dublin amb 583.539 (+5,5%).

Veient la classificació i l'augment de visitants respecte a l'any anterior, Paul Kelly, director general de Fáilte Ireland, ha remarcat el bon moment pel qual passa el sector turístic a Irlanda i ha assegurat que encara queda molt de terreny per a créixer, sobretot en els espais naturals i en el patrimoni arquitectònic.

Font: Newstalk

URL curta: bit.ly/2ruJWLz

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt