An Post reconeix que els carters no utilitzen l’Eircode

An Post reconeix que els carters no utilitzen l’Eircode Recollint el correu a Merrion Square, Dublin 2 / Foto: Liffey

Una queixa formulada per un ciutadà que va denunciar que An Post havia entregat una carta dirigida a ell al veí del costat malgrat que hi havia l'Eircode escrit a l'adreça ha fet que, responent a una pregunta del portaveu del Fianna Fáil en afers de comunicació, Timmy Dooley, l'empresa pública de serveis postals hagi reconegut que els carters no tenen en compte l'Eircode a l'hora de repartir el correu.

Un cop rebuda la resposta, Dooley, com probablement hauria fet la majoria de soferts contribuents, va preguntar-se com era possible haver-se gastat 38 milions d'euros desenvolupant un sistema de codis postals que ni l'empresa estatal de serveis postals feia servir.

An Post va explicar que disposa d'equipament tecnològic que llegeix l'Eircode i que l'utilitza al principi del procés, quan els sobres s'han de classificar segons el centre de distribució regional que en farà el repartiment final, però que els carters no l'utilitzen a l'hora de ficar la carta a la bústia del destinatari, sinó que es basen en l'adreça de tota la vida. L'empresa ha afirmat que la idea original del sistema no ha estat mai que els carters puguin desxifrar el codi.

Malgrat l'elevat cost de disseny i publicitat de l'Eircode, la majoria de ciutadans no l'utilitza mai i el veu totalment inútil. Un dels problemes principals és que, tot i ser un codi unic que identifica cada un dels immobles de la República, els darrers quatre dígits, d'un total de set, són aleatoris, per la qual cosa el codi postal d'una casa no té cap relació amb la casa del costat i dient el codi postal no es pot saber on cau, a no ser que es consulti la base de dades de l'Eircode.

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/2qHKLlD

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt