Sistema de premis per als Fittipaldis del Dublin Tunnel

Sistema de premis per als Fittipaldis del Dublin Tunnel Interior del Dublin Tunnel / Foto: Liffey

Des d'aquesta passada mitjanit ja operen les càmeres que controlen la velocitat mitjana dels vehicles que circulen pel Dublin Tunel, una via soterrada que uneix el port de la capital amb l'M1, l'autopista que va cap a Belfast. El nou sistema arriba just abans del June Bank Holiday (festiu que cau el primer dilluns de juny), uns dies en què essent els desplaçaments més nombrosos i més llargs, els automobilistes tenen la tendència a pitjar l'accelerador més del compte.

Malgrat que durant els darrers mesos les càmeres no han funcionat de manera oficial, sí que ho han fet de manera oficiosa com a prova pilot i segons l'operador del túnel, un 58% dels usuaris circula per sobre del límit de 80 km/h. Les dades també revelen que els que van en sentit sud, és a dir, que entren al túnel des de l'autopista, anant una mica accelerats, són més proclius a anar massa ràpid i n'hi ha un 27% que van a més de 90 km/h.

El sistema té dues càmeres, una a cada boca, i a partir de la matrícula calcula la velocitat mitjana; això evita el problema del sistema tradicional, en què els automobilistes frenen al tram que hi ha una càmera però acceleren un cop han passat el punt de control. Així doncs, al Dublin Tunnel, qui recorri els seus 4,5 km de longitud en menys de 3 minuts i mig voldrà dir que ha anat a més de 80 km/h i tindrà premi doble: una multa de 80 euros i 3 punts al carnet.

Durant els darrers cinc anys el trànsit que circula pel túnel ha augmentat un 40% i actualment es fan uns 650.000 trajectes mensuals. S'espera que el nou sistema reduïra el nombre de col·lisions un 50%.

Font: RTÉ

URL curta: bit.ly/2rqNejn

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt