Darrer viatge del setter irlandès entre Derry i Dublin

Darrer viatge del setter irlandès entre Derry i Dublin El setter de Bus Éireann / Foto: Liffey

L'autobús de línia que durant molts anys ha unit Derry amb Dublin va fer ahir el seu darrer viatge; aquesta és una de les conseqüències de les retallades que Bus Éireann, l'empresa estatal de transport de passatgers per carretera, ha hagut d'implementar a fi de reduir les seves pèrdues, que durant els darrers mesos han posat la companyia a la corda fluixa, tant en termes econòmics com en conflictivitat laboral, amb vaga de més de tres setmanes inclosa.

La línia, que tenia el número 33, ha viscut de primera mà els grans canvis que hi ha hagut al Nord. En aquest sentit, alguns passatgers recorden els controls efectuats a la frontera per membres de l'exèrcit britànic a la recerca de sospitosos, uns controls que feien que la durada del viatge s'allargués de les quatre hores teòriques a ben bé cinc o sis. O helicòpters apareixent per sorpresa del no-res.

Els usuaris habituals han estat gent del nord de Donegal, Derry i Tyrone, que podrien escriure un llibre amb totes les històries del trajecte i és que la Derry-Dublin no era una ruta qualsevol, era el nexe d'unió amb la capital i la gent l'agafava per coses com anar al McDonald's, quan al Nord ni se n'havia sentit a parlar, o al teatre.

El fet que fos una ruta tan especial també va fer que hi hagués un ambient molt diferent i tothom es coneixia, amb una camaraderia que no era gaire habitual durant els Troubles. Una altra icona del trajecte era l'Ulster Arms, el pub de Monaghan Town on es feia parada per anar al lavabo o fer un te.

Tanmateix, la ruta en si no desapareix perquè, malgrat la supressió del servei per part Bus Éireann, el trajecte el farà la nord-irlandesa Translink set vegades al dia. Això sí, per a molts usuaris, no serà el mateix i és que el setter irlandès dels vehicles de Bus Éireann és tot un referent.

Font: The Irish Times

URL curta: bit.ly/2rdmPW4 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt