Mà dura amb els qui robin equipament salvavides

Mà dura amb els qui robin equipament salvavides Un salvavides en un moll del Liffey a Dublin / Foto: Liffey

Els diversos casos de robatori o destrucció de dispositius salvavides com flotadors o desfibril·ladors han empès Keith Swanick, senador del Fianna Fáil, a presentar una proposició de llei que posi una mica d'ordre i castigui els vàndals que posen en perill la vida de les persones que, en algun moment o altre, puguin necessitar un d'aquests dispositius.

El darrer cas va ser al gener a Arklow (Comtat de Wicklow), quan un grup de brètols van destrossar un desfibril·lador. L'episodi va causar molta preocupació a la comunitat local, que va reaccionar ràpidament fent una col·lecta per reemplaçar el desfibril·lador destrossat.

Entre les diverses mesures dissuasives que podrien implementar-se hi ha multes de fins a 50.000 euros i penes de presó de fins a cinc anys. En cas de tirar endavant la llei podria debatre's abans de l'estiu, una època en què els flotadors són més necessaris atès que els dies més assolellats, la costa, els rius i els llacs, s’omplen de visitants, molts dels quals no són gens conscients dels riscos existents.

Segons Swanick, de mitjana, 13 persones moren cada dia a Irlanda d’aturada cardíaca i dues persones moren ofegades cada setmana, per la qual cosa tenir un gran nombre de desfibril·ladors i flotadors disponibles és essencial a l'hora de salvar vides.

El senador assegura que la pena de presó o multa podria fer pensar dues vegades els vàndals abans de destrossar o robar aquest equipament i que les xifres del Cork City Council revelen la gravetat del problema; en aquest sentit, l'any passat es va haver de substituir uns 300 flotadors danyats o robats.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2pATs0B

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

 

Torna a dalt