Nova campanya contra el frau a Benestar Social

Nova campanya contra el frau a Benestar Social Publicitat de la campanya en un autobús / Foto: Liffey

Leo Varadkar, ministre de Benestar Social, va engegar ahir una nova campanya contra el frau en el generós sistema de subsidis irlandès, una generositat que sumada a la facilitat de fer trampa suposa que es pagui el subsidi a molta gent que no hi té dret. Durant els darrers anys s'han implementat diverses mesures basades principalment en la delació dels infractors i sembla que la cosa ha funcionat força bé, tot i que el problema continua.

Amb l'èxit de les campanyes anteriors ara Benestar Social hi torna, això sí, sense fer una acusació generalitzada i afirmant que els defraudadors són una minoria. L'any passat hi va haver més de 20.000 delacions i es calcula que una de cada tres va implicar la reducció o la supressió d'un subsidi; en diners això va suposar un estalvi d'uns 500 milions d'euros. El departament té un pressupost anual de 20.000 milions d'euros.

Els fraus més habituals són els comesos per algú que cobra el subsidi per manca d'ingressos (jobseeker allowance) però que treballa i el de la mare (o pare) soltera que viu amb el pare (o mare) de les criatures però que declara que no té parella. Fins no fa gaire hi havia gent vivint a l'estranger que enviava algú a cobrar el subsidi a la Post Office però amb la nova targeta, que compta amb tecnologia de reconeixement facial, la pràctica ha minvat molt.

Font: RTÉ

URL curta: bit.ly/2o0XO08

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt