El vandalisme causa estralls al bicing de Belfast

El vandalisme causa estralls al bicing de Belfast Una estació de les Belfast Bikes / Foto: Belfast Bikes via Twitter

Des que el Belfast Bikes va engegar a l'abril del 2015 el sistema de bicing de la capital nord-irlandesa no ha tingut un tractament gaire bo entre els vàndals de la ciutat i en aquest moment hi ha 210 bicicletes fora de servei; tenint el compte que en total n'hi ha 576 això vol dir que més d'un terç no estan disponibles. Segons ha informat l'ajuntament, el cost anual en reparacions i reemplaçaments és d'unes 21.000 lliures esterlines (25.000 euros).

El problema ha estat present des del principi i ha tingut diversos formats, com el llançament de bicicletes al riu Lagan, deu en total, o una que va ser tallada en dues parts. A més, sembla que el vandalisme gratuït ha anat in crescendo i ha esdevingut una manera més de divertir-se; en aquest sentit només durant el cap de setmana de Pasqua es van robar 19 bicicletes, de les quals se'n van recuperar sis en bon estat i vuit danyades.

Segons el batlle de la ciutat, Brian Kingston (DUP), els malfactors utilitzen un ampli ventall d'eines, com esmoladores o barres de ferro, per a emportar-se-les. Una altra tècnica és la de col·locar objectes als punts d'ancoratge i així quan un usuari la hi aparca no queda blocada, situació que és aprofitada pel lladres per a endur-se-la tranquil·lament.

A fi d'acabar amb el problema s'ha començat a estudiar mesures com instal·lar nous dispositius de blocatge més segurs, càmeres de seguretat, dispositius de seguiment de les bicicletes o traslladar algunes estacions cap a altres zones. Actualment hi ha 40 estacions, la majoria situades a la zona més cèntrica de la ciutat, i el servei té uns 10.000 usuaris, 5.000 amb una subscripció anual i uns 5.000 més amb una de curta durada

El bicing de Belfast contrasta totalment amb el de la capital irlandesa, les Dublin Bikes, que amb el seu color blau ja han esdevingut tota una icona de la ciutat. El servei va engegar al setembre del 2009 i actualment compta amb gairebé 69.000 usuaris, que tenen a la seva disposició 1.500 bicicletes repartides entre 101 estacions. Com que el vandalisme ha estat mínim només van recollir-se dades durant els primers quatre anys, període durant el qual només dotze bicicletes van ser robades o danyades.

Font: The Irish Times

URL curta: bit.ly/2ozrkp0

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt