Al Saint James’s Hospital hi ha una fauna molt diversa

Al Saint James’s Hospital hi ha una fauna molt diversa El Saint James's Hospital, Dublin 8 / Foto: Liffey

Qualsevol que vagi al servei d'urgències del Saint James's Hospital durant les nits del cap de setmana tindrà la possibilitat de veure una fauna ben diversa, sobretot dels bípedes procedents de zones de lleure com Temple Bar (Dublin 2), però sembla que el centre sanitari també atrau fauna no humana; aquesta és la conclusió a la qual s'arriba veient el nombre de visites de les empreses dedicades al control i eradicació de plagues.

En aquest sentit, durant els darrers dos anys el Saint James's ha hagut de trucar més de 100 vegades a una empresa especialitzada per fer una mica de neteja de ratolins, formigues i escarabats, alguns dels quals carnívors. A més, els intrusos no van ser localitzats en zones properes a finestres o portes sinó que en algunes ocasions havien arribat fins a quiròfans, sala de diàlisi o les cuines; un ratolí va ser trobat en una màquina d'esterilització.

Els coloms també han suposat un problema, amb l'agreujant que són molt més difícils d'atrapar. Va ser el cas d'un dels instituts de recerca de l'hospital, quan un colom va instal·lar-se còmodament al pati interior de l'edifici i el tècnic no va poder fer-lo fora per l'alçada, essent l'única solució deixar la porta oberta. Tanmateix, al cap de dos dies un altre colom va afegir-se a la festa.

El cost de la lluita contra les plagues durant aquests darrers dos anys ha estat de 35.000 euros, un import en el qual s'inclou els 275 euros que va costar un falcó de plàstic comprat al febrer i que serveix per a espantar coloms i gavines.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2prJ0Yc

Torna a dalt