Gran debut en els nous controls viaris de droga

Gran debut en els nous controls viaris de droga El positiu per cocaïna / Foto: Garda Traffic via Twitter

Durant aquest passat cap de setmana, en què s'ha començat a realitzar els tests de drogues entre els usuaris de la xarxa viària a l'estil dels controls d'alcoholèmia però amb una mostra de saliva en lloc d'haver de bufar, ja hi ha hagut un automobilista que ha fet el debut en aquest camp en donar positiu per consum de cocaïna en un punt de control mòbil situat a l'N4, a l'oest de Dublin.

De tota manera el debutant ja era un veterà en altres infraccions viàries i mirant a la base de dades de Trànsit la Garda va veure que el conductor tenia un historial ben sucós que li havia suposat la retirada de carnet durant deu anys. Així doncs, l'infractor haurà de passar pel jutjat i podria enfrontar-se a una pena de presó.

Fins ara la Garda podia aturar els automobilistes que tenien símptomes clars de conduir sota els efectes de substàncies estupefaents però només podien fer un test visual. El nou dispositiu utilitzat ara permet detectar cocaïna, cànnabis, heroïna i benzodiazepina; el problema és que aquesta darrera substància es pot trobar en medicaments que tracten patologies com l'ansietat, que tenen un efecte sedant i somnífer.

És per aquest motiu que s'ha aconsellat que els qui els prenen consultin el metge o el farmacèutic. Per la seva banda, l'Oficina Mèdica de Seguretat Viària ha demanat que la nova legislació no castigui els que consumeixen aquests fàrmacs, això sí, sempre que no afectin la seva habilitat al volant.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2ohwabm

Foto original 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt