Darrer Divendres de Pasqua amb els pubs tancats

Darrer Divendres de Pasqua amb els pubs tancats Darrer Divendres de Pasqua sense cervesa / Foto: Liffey

Després d'uns quants anys essent un tema gairebé més tradicional que la mateixa Setmana Santa el govern ha cedit a la pressió del sector dels pubs i la ministra de Justícia, Frances Fitzgerald, ja ha anunciat que no pensen posar bastons a les rodes quan la setmana vinent s'enviï al Senat la proposició de llei per abolir la prohibició de servir begudes alcohòliques el Divendres de Pasqua, l'únic dia de l'any juntament amb Nadal en què els pubs estan tancats.

La llei que així ho estipula data del 1927 i està basada en la forta influència que l'Església Catòlica ha tingut històricament a la societat irlandesa, una influència que ha anat desapareixent a mesura que el país s'ha modernitzat; una altra festivitat religiosa que va cedir a l'alcohol va ser la de Sant Patrici, en què s'ha passat d'un extrem a l'altre, és a dir, d'estar prohibit de servir alcohol a ser el dia més alcoholitzat de l'any.

Un altre element que ha ajudat a l'abolició ha estat el turisme, cada vegada més important, i és que molts visitants, que aprofiten els dies de festa per venir a Irlanda, es queden molt sorpresos, fins i tot decebuts, quan s'assabenten que no poden anar al pub, una de les experiències més buscades, segons les enquestes fetes al sector, entre els que trien Irlanda com a destinació turística.

De tota manera, com cada any, per als més assedegats, sempre hi ha alternatives, o escletxes legals, per a esquivar la llei seca de Divendres de Pasqua, enguany per darrera vegada:

1. En esdeveniments esportius on hi hagi un bar amb llicència per servir begudes alcohòliques.

2. Un àpat en un vaixell que navegui per un riu o un canal.

3. Canòdroms: després del tancament del de Harold's Cross (Dublin 6) a la capital només hi queda el de Shelbourne Park (Dublin 4).

4. Àpat en un hotel si l'establiment té llicència per a vendre alcohol i si la beguda es demana durant l'àpat.

5. Teatre: als teatres amb llicència o a les institucions culturals nacionals també s'hi podrà servir alcohol.

6. Estacions de tren: els passatgers amb un bitllet de tren intercity podran anar als pubs de les estacions. És tot un clàssic de comprar un bitllet cap a Drogheda (Comtat de Louth), que és la tarifa intercity més econòmica, però quedar-se al pub sense pujar al tren.

7. Els qui viatgin amb avió o amb vaixell podran demanar begudes alcohòliques als bars dels aeroports i ports.

URL curta: bit.ly/2p5pw8M

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt