11 polzades, el límit entre pagar o no la TV Licence

11 polzades, el límit entre pagar o no la TV Licence Fulletó advertint de la presència d'inspectors / Foto: Liffey

Durant les darreres setmanes ha estat notícia la delicada situació econòmica de la televisió pública RTÉ, que aviat implemetarà una dràstica bateria de mesures a fi de millorar els seus números, que solen ser de color vermell; de moment s'ha anunciat una retallada de la plantilla que podria afectar uns 300 treballadors i la venda d'una parcel·la de 32.000 metres quadrats del complex on hi ha els estudis centrals de la cadena a Donnybrook (Dublin 4) per la qual es demana 75 milions d'euros.

De tota manera una de les obsessions de la casa és que tothom pagui la TV Licence, la recaptació de la qual serveix per a finançar RTÉ i les seves vedets amb sous d'escàndol. Descartada la idea de doblar-ne l'import, que des del 2008 és de 160 euros anuals, ara s'intentarà enxampar els evasors mitjançant la contractació d'una empresa privada; fins ara d'aquesta tasca se n'ha fet càrrec An Post però sembla que no ha tingut gaire èxit com ho prova el fet que s'estima que cada any es deixen d'ingressar uns 40 milions d'euros.

A més, amb les noves tecnologies la manera de mirar la tele ha canviat molt i una part important de la població utilitza dispositius electrònics que no entren dins de la definició de televisor; això fa que s'escapin de l'obligació de pagar la TV Licence. Segons les dades compilades per An Post, es calcula que hi ha 32.550 llars sense cap aparell de televisió, una xifra que, a mesura que avança la tecnologia, s'incrementa en 4.000 llars cada any.

Així doncs, el govern, de la mà de Denis Naughten, ministre de Comunicacions, estudia d'estendre la TV Licence cap a altres dispositius com ordinadors o tauletes, fet que suposaria un increment de 5 milions d'euros en ingressos. Segons fonts coneixedores del cas, sembla que el límit entre haver de pagar o no serien les 11 polzades, per la qual cosa només se'n lliurarien els mòbils, les tauletes i els ordinadors portàtils més petits.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2naIFnJ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt