La Garda hi veu doble amb els controls d’alcoholèmia

La Garda hi veu doble amb els controls d’alcoholèmia Control policial a Drumcondra Road, Dublin 9 / Foto: Liffey

Tothom sap que quan algú beu més del compte acaba veient-hi doble i sembla que aquesta doble visió també va afectar el recompte de controls d'alcoholèmia realitzats per la Garda arreu de la xarxa viària durant el període 2012-2016. En aquest sentit la policia ha reconegut que les xifres facilitades són totalment errònies i dels gairebé dos milions de controls que havia dit que havia fet ara s'ha sabut que només en van ser un milió.

La “gran discrepància” de les xifres ha fet generar molts dubtes sobre la manera com la policia registra les dades i hi ha qui creu que la Garda podria haver-se inventat un milió de controls d'alcoholèmia a fi d'obligar els automobilistes a comportar-se no bevent si han de conduir. El problema el van descobrir l'any 2015 i es va corregir la manera d'enregistrar a la base de dades policial Pulse els controls realitzats; així doncs, en principi, a partir del 2016 les dades són acurades.

Segons ha explicat Michael Finn, Sotscomissari en Cap i amb responsabilitats en Trànsit, encara no han trobat l'origen de l'error, que va ser descobert per la gran diferència entre el nombre de dispositius utilitzats, un per automobilista, i el nombre de controls enregistrats durant el període 2012-2016, 1.058.157 i 1.995.366, respectivament.

Per si això no fos suficient, també hi va haver un error administratiu quan va enviar-se un requeriment judicial a 14.700 conductors sense haver-los donat l'oportunitat de pagar una multa abans i oblidar-se del judici. Així doncs, ara la Garda haurà d'anar als jutjats i apel·lar les condemnes una per una, un procés que podria durar anys i que podria costar desenes de milions d'euros.

Font: The Irish Times

URL curta: bit.ly/2nibuSy

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt