Greyhound multa els clients que erren amb el cubell

Greyhound multa els clients que erren amb el cubell Cubells d'escombraries a Dublin / Foto: Liffey

El fet que la majoria d'operadors privats no cobrin per recollir el cubell verd, el de la brossa reciclable, però si pel negre, el de la brossa general, suposa que alguns clients tinguin una certa tendència a considerar com a reciclables objectes que no ho són ni de lluny, com maons, material elèctric o animals morts. Nogensmenys, alguns operadors, cansats de tanta murrieria, han posat fil a l'agulla per acabar amb el problema.

En aquest sentit, l'operador Greyhound, un dels principals actors en el sector de la recollida d'escombraries, ha contractat 25 persones que es dediquen a mirar els cubells verds i comprovar que tot el que s'hi ha dipositat és realment reciclable.

Amb la primera infracció no hi haurà cap multa, només una carta d'advertència, però als que al cap d'un període de quatre setmanes continuïn reincidint se'ls posarà una multa d'uns 30 euros de mitjana cada vegada que siguin enxampats; l'import exacte dependrà del cost estimat de gestió del residu no reciclable trobat al cubell verd.

Segons un portaveu de Greyhound, les noves regles estan destinades a castigar els infractors en sèrie però no els que s'equivoquin sense voler i segons sembla, en la majoria de casos el fet de rebre una advertència suposa un canvi molt ràpid de comportament.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/2nqpYO3

Torna a dalt