Una normativa del 1952 sobre gelats atia l’obesitat
Des de l'any 1952 hi ha una normativa que regula els estàndards de producció de gelats i que determina que la quantitat de sucre utilitzada ha de representar, com a mínim, un 10% del pes del gelat; la normativa també determina una quantitat mínima de nata i d'altres elements derivats de la llet.
Durant dècades això no va representar cap problema perquè la dieta era molt més sana i menys rica en greix que no pas ara però amb les tendències alimentàries actuals l'obesitat ha esdevingut un fet habitual i afecta una part important de la població, sobretot a Irlanda, que si continua al ritme actual d'aquí a uns anys serà el país amb un percentatge més alt de gent obesa de tot Europa.
Segons Unilever, un dels productors de gelats més importants, Irlanda és on se'n consumeixen més després dels països escandinaus i les dades de Bord Bía, l'entitat que s'encarrega de tot allò relacionat amb el sector alimentari, indiquen que cada any es venen gelats per valor d'uns 76 milions d'euros.
Així doncs, a fi de revertir la situació, la Secretària d'Estat per a la Promoció de la Salut, Marcella Corcoran Kennedy, ha proposat de canviar els estàndards de producció i reduir la quantitat mínima de sucre. És del mateix parer l'Autoritat Alimentària d'Irlanda (FSAI), que ha assegurat que aquesta quantitat mínima fa molt difícil als productors de fer gelats baixos en calories.
Font: Newstalk
URL curta: bit.ly/2mFYDdw