Kilkenny no cedirà ni un centímetre a Waterford

Kilkenny no cedirà ni un centímetre a Waterford La zona en disputa / Mapa: www.waterfordboundaryreview.ie

La ciutat de Waterford està situada al límit entre el comtat homònim i el de Kilkenny, amb el riu Suir fent de frontera, tant natural com administrativa, tot i que just a l'altra banda del Suir al seu pas per Waterford hi ha una petita franja que pertany a Waterford. A més, la influència de la ciutat sobre la zona que l'envolta provoca coses curioses, com el fet que el Waterford Golf Club sigui al comtat de Kilkenny.

Amb l'expansió de la ciutat i de la seva àrea d'influència més enllà del Suir el govern va encarregar un informe sobre la possibilitat de canviar la frontera entre els dos comtats basant-se en criteris d'eficiència administrativa a l'hora de gestionar serveis. Ara s'ha publicat l'informe i la comissió que l'ha dut a terme ha recomanat de transferir uns 80 quilòmetres quadrats pertanyents a Kilkenny cap a Waterford.

Evidentment, amb el gran vincle sentimental que tenen els irlandesos amb el seu comtat, com ja es va veure fa uns mesos a Roscommon, la recomanació no ha estat gens ben rebuda pels habitants del sud de Kilkenny que passarien a formar part de Waterford. Així ho ha reconegut el ministre d'Administració Local, Simon Coveney, que ha titllat l'assumpte de patata calenta.

En aquest sentit, polítics de tots els colors han mostrat el seu total desacord; John Paul Phelan, diputat per Kilkenny Sud del governamental Fine Gael, ha amenaçat de dimitir del seu escó i ha alertat que el partit perdria molt de suport a la zona. Per la seva banda, John McGuinness, del Fianna Fáil, ha assegurat que ningú no agafarà ni una polzada de Kilkenny.

Font: RTÉ

URL curta: bit.ly/2lNYu6f

Torna a dalt