10 milions d’euros per a regenerar la north inner city

10 milions d’euros per a regenerar la north inner city Fort Apache a Fitzgibbon Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

Ahir es va presentar l'Informe Mulvey, encarregat pel govern a Kieran Mulvey i que detalla un pla d'actuació que hauria de posar fi a la situació de degradació, tant econòmica com social, que de fa dècades viu la north inner city, la zona nord del centre de Dublin, i més concretament la seva part nord-est. Durant el darrer any la situació s'ha agreujat arran de la guerra sense quarter entre dos clans dedicats al tràfic de droga.

El Pla Mulvey, presentat davant del Taoiseach Enda Kenny al Club de Joves de Sheriff (Dublin 1) i de Paschal Donohoe, ministre de Despesa Pública i Reforma, ha determinat que l'aportació econòmica de cinc milions d'euros prevista inicialment s'haurà de doblar, passant a ser-ne deu, amb els quals es pretén regenerar la zona i canviar-li totalment la cara.

Entre altres mesures hi ha la creació d'un centre comunitari a l'antiga escola de Rutland Street, lluitar contra el crim organitzat, crear un sistema integrat de serveis socials, millorar l'aspecte físic dels carrers i maximitzar els equipaments educatius, de formació i d'ocupació.

De tota manera la mesura estrella serà la reobertura de la comissaria de Fitzgibbon Street, que ha romàs tancada durant els darrers anys malgrat les demandes desesperades de veïns i representants polítics locals després de patir un augment de fets delictius i de la inseguretat. L'edifici està situat en una de les zones més calentes del barri, fet que li ha valgut de rebre el sobrenom de Fort Apache. A final d'any tornarà a obrir les portes i se li assignarà una dotació de 30 policies.   

Font: Irish Indepeendent 

URL curta: bit.ly/2lZ1ytt

Torna a dalt